Comunicat de presa - 28 noiembrie 2013 PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Noiembrie 2012 22:06

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociaţia Tinerilor din Liceul Nichita Stănescu „ATEENS”organizează miercuri, 28.12.2012, ora 12,00, marşul „SPUNE STOP VIOLENŢEI DOMESTICE!”. Acţiunea va avea loc pe bd. Independenţei, între Gara de Sud şi Parcul Nichita Stănescu. La marş vor participa cca 150 de tineri din colegiile ploieştene, însoţiţi de profesori şi voluntarii selectaţi prin proiect, care vor împărţi trecătorilor materiale de informare şi sensibilizare având ca subiect violenţa domestică.

Tot miercuri, 28.12.2012, începând cu ora 14,00, la Sala de protocol a Prefecturii Prahova, va avea loc şiconferinţa de închidere a proiectului  „SUNT LIBER SĂ ALEG!”, campanie de prevenire şi combatere a violenţei domestice în rândul tinerilor din Judeţul Prahova, finanţat deDirecţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova, în cadrul programului de proiecte locale derulat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret în domeniul  tineretului pe anul 2012.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada octombrie – noiembrie 2012 şi a vizat responsabilizarea tinerilor din judeţul Prahova, cu vârste cuprinse între 13 şi 20 ani, privind efectele pe termen scurt, mediu şi lung ale violenţei domestice, prin realizarea unei campanii de informare şi sensibilizare. Campania a fost susţinută de 10 tineri voluntari şi s-a desfăşurat în 5 licee din Ploieşti (Colegiul Naţional „Nichita Stănescu”, Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” Ploieşti, Colegiul Naţional „Jean Monnet”, Colegiul Naţional „Al.I.Cuza”, Colegiul Tehnic „Toma N. Socolescu)”. În cadrul campaniei au fost informaţi cca 300 de tineri, s-au vizionat filme cu caracter educaţional, s-au distribuit 100 de pliante şi 200 de fluturaşi, materiale realizate de voluntarii din proiect,  şi au avut loc dezbateri cu privire la efectele violenţei domestice asupra tinerilor.

Cu această ocazie se vor premia câştigătorii Concursului judeţean de afişe de sensibilizare „Spune Stop violenţei!”, organizat în cadrul proiectului, premiile constând în aparate foto, ramă foto digitală şi memorystick:

-          premiul I - Matei Cătălin

-          premiul al II-lea - Marin Emilia-Ioana